مراحل کاشت تا برداشت زعفران در 9 مرحله

بازدید: 308 بازدید
کاشت تا برداشت زعفران

مراحل کاشت تا برداشت زعفران

این مقاله از سایت زعفران مارکت یک دستورالعمل برای مراحل کاشت تا برداشت زعفران است، که به شما کمک می کند تا زعفران را برای سودآوری کشت کنید و تجارت زعفران خود را بسازید.  این اطلاعات بر اساس تجربه ما از کاشت زعفران، هم چنین تجربه های کشاورزان دیگر در چندین مزرعه زعفران در سراسر جهان است.

وقتی کارمان را شروع می کنیم، کسی نیست که به ما آموزش دهد و به ما کمک کند تا راه خود را پیدا کنیم و فقط با آزمون و خطای زیاد راه خود را پیدا کردیم. هر خطایی برای ما هزینه و سود دارد، اما منابع ما محدود بود و باید موفق شویم. در نهایت با هم و با شناخت پدرانمان این مسیر سخت را طی کردیم حال می خواهیم انحصار دانش کاشت زعفران را بشکنیم و با شما به اشتراک بگذاریم. ما برای شما طرحی از کشت زعفران آماده کردیم. این طرح می تواند دید جامعی از کاشت زعفران به شما بدهد و در شروع کار برای شما مفید باشد.

این  مقاله به شما می گوید که چگونه زعفران را برای کسب سود پرورش دهید و چگونه یک مزرعه زعفران عالی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی در این زمینه با شماره  09004223332 تماس بگیرید یا از طریق واتساپ پیام ارسال نمایید.

کاشت تا برداشت زعفران
کاشت تا برداشت زعفران

 

همچنین بخوانید: زمین مناسب برای کشت زعفران

 

زمان رشد زعفران چه زمانی است؟

هدف ما در این مقاله آموزش کاشت تا برداشت زعفران در مزرعه است که منجر به تولید زعفران ارگانیک می شود. انواع روشهای پرورش زعفران را قبلا در مقاله ای بیان نمودیم و هدف ما در اینجا زعفران گلخانه ای نیست. هرچند اکثر موارد آموزشی مشترک است.

با توجه به زمان گل دهی زعفران بهترین زمان کاشت زعفران فصل تابستان است. در این زمان پیازهای زعفران در مرحله خواب هستند و آماده انتقال از مزرعه اولیه به مزرعه مورد نظر هستند.

نکته: حداکثر زمانی که دانه های زعفران می توانند خارج از خاک باقی بمانند دو هفته است.

شرایط رشد زعفران

برخی از شرایط کشت زعفران عبارتند از:

  • دما: -10 تا +40 درجه سانتیگراد
  • آب و هوا: گرم و خشک
  • الگوی خاک: خاک شنی- لومی و با زهکشی خوب
  • احتیاط: بارندگی تابستان برای زعفران مضر است
  • 7-7.5: PH

بهترین دما برای کاشت زعفران در محدوده 10- تا 40+ درجه سانتی گراد است. در پیازهای زعفران با دمای پایین می توان فاز رشد را شروع کرد و در دمای بالا وارد فاز خواب شد. عامل بعدی آب و هوای خشک است، مزرعه زعفران در شرایط مرطوب شدید نمی تواند دوام بیاورد و پیازها هوای خشک را دوست دارند.

PH خاک و آب باید در محدوده 7 تا 7.5 باشد. همچنین توجه داشته باشید که خاک نباید خیلی سنگین یا خیلی سبک باشد. هوای بارانی تابستان می تواند برای پیاز زعفران بسیار مضر باشد زیرا رطوبت بالا و هوای گرم 2 عامل عفونت بنه به کنه و قارچ است. حال ببینید چگونه یک مزرعه زعفران متولد می شود و ببینید چگونه زعفران تولید می کنیم و آن را برای ارسال به خانه مصرف کننده آماده می کنیم.

همچنین اگر می خواهید در مورد کشت زعفران گلخانه ای بیشتر بدانید، پست های مربوطه را در وبلاگ ما بخوانید.

درآمد کاشت زعفران

درآمد کاشت تا برداشت زعفران را می توان به دو روش عمده طبقه بندی کرد:

  • تولید زعفران
  • تکثیر پیاز زعفران

در سال اول کاشت زعفران در هر هکتار 10 تن بنه زعفران می کاریم و پس از 7 سال و در طول تکثیر زعفران حدود 70 تن پیاز زعفران خواهیم داشت. این دقیقاً میانگین کسب و کار افزایش مقیاس است، پس از 7 سال می توانید پیازها را بیرون بیاورید و در زمینی جدید بکارید.

دومین جریان درآمد زعفران، فرآیند تولید زعفران است. شما 7 سال زعفران برداشت می کنید و این می تواند برای شما بسیار ارزشمند باشد. اگر در ایران یا هر نقطه از این کره خاکی هستید، می توانید محصول خود را با قیمت بالا بفروشید، قیمت زعفران بسیار بالاست و می توانید فروش خوبی در این مارکت داشته باشید.

مراحل گام به گام کاشت تا برداشت زعفران

1.آماده سازی زمینه برای کاشت زعفران

آماده سازی زمین اولین قدم ماست. باید زمین مناسبی برای کاشت زعفران در نظر بگیریم. این زمین باید چند ویژگی داشته باشد:

  • حداقل تا 7 سال به آن نیاز ندارید
  • ترجیحا دور از آفات
  • بافت خاک متوسطی دارد
  • از گذرگاه افراد و حیوانات عبور نکنید
  • و…

در این روش کشت زعفران زمین بسیار مهم است. در این روش فقط یک بار بذر زعفران را در خاک می کاریم و به مدت 7 سال زعفران برداشت می کنیم و در این زمان بنه های ما زیر زمین می مانند و از زمین جدا نمی شوند. پس باید مراقب مزرعه و پایه کارمان باشیم.

شخم زدن زمین

بهترین زمان برای شخم زدن زمین در آخر پاییز و اوایل زمستان است و اگر در این زمان نتوانستیم این کار را انجام دهیم می‌توانیم در بهار یا تابستان مزرعه را شخم بزنیم، اما بهترین زمان آخر پاییز یا اوایل زمستان است.

بهترین زمان برای شکستن زمین در آخر پاییز و اوایل زمستان است و اگر در این زمان ممکن است این کار را انجام دهم می‌توانیم در بهار یا تابستان مزرعه را بشکنم، اما بهترین زمان آخر پاییز یا اوایل زمستان است.

  1. کود گاوی پوسیده / 4 تن در 1000 متر
  2. سولفات پتاسیم گرانول / 25 کیلوگرم در 1000 متر
  3. سوپر فسفات تریپل / 25 کیلوگرم در 1000 متر

گوگرد با بنتونیت / 50 کیلوگرم در 1000 متر

سپس باید خاک را مخلوط کرده و صاف کنیم تا برای مرحله بعدی در تابستان آماده شود.

زمین مناسب کاشت زعفران
زمین مناسب کاشت زعفران

 

2.تهیه پیاز زعفران

ما معمولاً در تابستان مزارع زعفران می کاریم و پیاز زعفران دانه هایی است که برای کاشت زعفران استفاده می کنیم. در تصویر زیر پیازهای آماده کاشت زعفران را مشاهده می کنید. در این مرحله از کشت زعفران باید پیازها را جدا کرده و کاه اضافی اطراف آنها را جدا کنیم.

زمانی که پیازها به هم می‌چسبند، راندمان مزرعه زعفران کاهش می‌یابد و این دلیل اصلی خروج پیازها از خاک بعد از 7 سال است. یک پیاز را در زمین می کاریم و هر سال شروع به تولید زعفران می کند، همچنین یک پروسه مهم دیگر را انجام می دهد و آن تکثیر است. هر یک از بنه ها می توانند تکثیر شوند و 1-3 حباب جدید تولید کنند. می توانید بذر زعفران را برای کاشت از مغازه های محلی منطقه خود خریداری کنید.

پیاز مناسب برای کاشت زعفران
پیاز مناسب برای کاشت زعفران

3.ضد عفونی کردن

مرحله سوم، ضدعفونی کردن پیاز زعفران برای محافظت از آنها در برابر عوامل عفونی و سایر موارد مضر است. شما می توانید این فرآیند را به صورت زیر انجام دهید:

  • یک مخزن 100 تا 200 لیتری آماده کنید
  • قارچ کش و کنه کش مناسب و مورد تایید را خریداری کنید
  • در مخزن محلول قارچ کش و کنه کش درست کنید
  • هر 10 کیلوگرم ل پیاز را در یک سبد قرار دهید و به مدت 60 ثانیه در محلول قرار دهید

4. کاشت بنه زعفرانی

کاشت زعفران در خاک مرحله بعدی است که در تابستان انجام می شود. ما معمولا از روش سنتی کشت زعفران استفاده می کنیم، در این روش ماشین های کاشت زعفران نقشی ندارند و فقط منابع انسانی همه کار را انجام می دهند. پیاز زعفران را باید در عمق 20 سانتی متری خاک بکاریم، کاشت در عمق کم و بیش می تواند کارایی مزارع زعفران را کاهش دهد یا حتی مزرعه را از بین ببرد. اگر بنه ها را به عمق 25 سانتی متر بکارید، احتمالاً پیازها نمی توانند روی سطح خاک بیایند و انرژی آنها صرف شکافتن خاک می شود.

روش های کاشت زعفران

ما 2 روش برای کاشت زعفران به شما معرفی میکنیم :

  • کشت به روش چاله ای
  • کشت ایده آل زعفران

بهترین و کارآمدترین روشی که پیشنهاد می کنیم، کشت ایده آل زعفران است. در این روش باید 10 تن پیاز در هکتار بکاریم که این تراکم کاشت در مقایسه با نمونه سنتی مزیت هایی دارد. برخی از این مزایا به شرح زیر است:

  1. کاهش هزینه های نگهداری
  2. مزرعه مصرف آب را کاهش دهید
  3. کاهش هزینه های برداشت
  4. مقدار زمین مورد نیاز را کاهش دهید
  5. و…
کاشت پیاز زعفران
کاشت پیاز زعفران

 

5. آبیاری مزرعه زعفران

نیاز آبی زعفران کم است و معمولاً در فصل رشد مزارع زعفران فقط چهار بار آبیاری مزارع زعفران را انجام می دهیم. اولین بار باید در مهرماه انجام شود، این آبیاری باید عمیق و کامل و درست قبل از اولین باران پاییزی انجام شود. نوبت دوم بعد از برداشت زعفران با کوددهی ترکیبی (آب زاج) انجام می شود. بار سوم در دی ماه و چهارمین بار آبیاری زعفران را می توان در بارندگی تمام وقت نادیده گرفت.

به دلیل اینکه زعفران مناسب مناطق آب و هوایی خشک می باشد، بهترین آب برای آبیاری مزارع زعفران قنات می باشد. شهرستان گناباد از این نظر رتبه اول آبیاری سنتی مزارع زعفران را دارد که در مقاله شهر زعفران و زعفران گناباد به آن پرداخته ایم. روش سنتی آبیاری با آب قنات‌ها در گناباد به عنوان میراث جهانی کشاورزی در فائو ثبت شده‌ است.

6. آفات زعفران

گیاه زعفران مانند سایر موجودات زنده می تواند در معرض حملات آفات قرار گیرد، این حملات منجر به کاهش تولید و گاه منجر به تخریب کل مزرعه می شود. برخی از این آفات موش، خرگوش، کنه، جوجه تیغی و علف هستند. راهی برای پیشگیری یا مبارزه با این آفات وجود دارد و مشکلی برای ما وجود ندارد. به عنوان مثال می‌توان از کپسول‌های گاز یا سموم رایج موجود در بازار برای کنترل موش‌ها استفاده کرد، اما اولویت ما روش ارگانیک است و در این صورت می‌توان از روش‌های بیولوژیکی استفاده کرد که ضرری به زعفران وارد نمی‌کند.

همچنین می‌توان از روش‌های متعددی برای کنترل علف‌ها استفاده کرد که برخی از آن‌ها عبارتند از استفاده از علف‌کش‌های سوپر گالانت، استفاده از کود گاوی پوسیده به عنوان کود و …

7. برداشت زعفران

اگر در پاییز یا همان فصل برداشت زعفران به مزرعه ما بیایید، می توانید مزارع زعفران را در چنین شرایطی ببینید. باید هر روز زودتر گل زعفران را برداشت کنیم و اگر در انجام کار تاخیر داشتیم، مرحله به مرحله گل‌های ما کیفیت خود را از دست می‌دهند. در مناطق گرم برداشت از ساعت 5-4 صبح و در مناطق سردسیر از ساعت 8-9 صبح شروع می شود.

برداشت زعفران می تواند توسط انسان یا ماشین انجام شود، البته این فرآیند معمولا توسط کودکان انجام می شود و ماشین های مکانیزه نقش کمتری دارند. هر یک از کارگران می توانند به طور متوسط 5 کیلوگرم گل زعفران برداشت کنند و یک مزرعه زعفران 1 هکتاری به حدود 10 کارگر برای فصل برداشت نیاز دارد.

برداشت زعفران
برداشت زعفران

8. تمیز کردن و خشک کردن

مانند مرحله قبل باید تمیز کردن و خشک کردن را سریع انجام دهیم. هرچه سریع باشیم، محصول ما بهتر می شود و می توانیم آن را در بازار بهتر بفروشیم. هر یک از گل های زعفران باید به 3 قسمت تقسیم شود.

  • نخ زعفران (کلاله)
  • گلبرگ زعفران
  • ریشه زعفران

در این مرحله می‌توانیم تصمیم بگیریم که چه نوع زعفرانی را می‌خواهیم تولید کنیم و بهترین تصمیم بر اساس تحلیل بازار هدفمان است. بر اساس تحقیقات ما زعفران مورد علاقه کشورهای عربی تمام زعفران قرمز یا زعفران نگین است بنابراین اگر بخواهیم زعفران خود را به کشورهای عربی صادر کنیم این نوع زعفران را تولید خواهیم کرد. آیا می دانید انواع زعفران مورد علاقه کشور اسپانیا کدام است؟ شاید زعفران پوشال باشد.

بعد از تمیز کردن و جدا کردن اجزای زعفران باید آنها را خشک کنیم. زعفران به طور طبیعی مرطوب است و اگر بخواهیم آن را برای مدت طولانی نگهداری کنیم باید رطوبت آن را تا 8 درصد کاهش دهیم و این عمل را می توان به 2 روش انجام داد.

  1. به طور طبیعی و توسط خورشید
  2. دستگاه زعفران خشک کن

روش اول خیلی طولانی است و باید ۲ تا ۳ روز صبر کنیم تا زعفران خشک شود و در این زمان زعفران ما در معرض آسیب های محیطی قرار می گیرد. اما دومی ساده است و زعفران ما در مدت 15 دقیقه خشک می شود و محصول قابل فروش در بازار داریم.

9. بسته بندی و فروش

این مرحله می تواند توسط کشاورزان یا تاجران انجام شود و در بازار بسیار مهم است. بسته بندی رایج 0.5 گرم، 1 گرم، 2 گرم، 4.5 گرم و بیشتر است، نکته مهم در بسته بندی زعفران توجه به قانون فروشگاه های کشور هدف و فرهنگ کشور هدف است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی در این زمینه با شماره  09004223332 تماس بگیرید یا از طریق واتساپ پیام ارسال نمایید.

نکات با اهمیت

  1. شما مالک تمام قفسه های یک فروشگاه نیستید و فقط فضای محدودی دارید.
  2. هزینه بسته بندی شما باید 10 تا 40 درصد هزینه محصول باشد و اگر این مقیاس را رعایت نکنید، نمی توانید رقابت کنید.
  3. کیفیت محصول را کاهش ندهید، مشتریان هوشیار هستند.
  4. لطفا و لطفا تقلب نکنید.

 

کلام آخر

در این مقاله در رابطه تمامی موارد مرتبط با کاشت تا برداشت زعفران را به صورتی بیان نمودیم. البته سعی بر این بوده که مطالب به صورت خلاصه بیان شود تا برای خواننده گرامی کسل کننده نباشد. زیرا آموزش تخصصی همه این موارد نیاز به صرف زمان بیشتری دارد.

از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما متشکریم. در صورتی که این مقاله به آگاهی شما اضافه کرده خوشحال میشیم که این مقاله رو با دوستانتون هم به اشتراک بگذارید. اگر سوال، ایده یا نظری هم دارید لطفا از طریق بخش «نظرات» با ما در میان بگذارید. برای خرید زعفران سرگل صادراتی و یا خرید زعفران نگین صادراتی مرغوب و با کیفیت از طریق فروشگاه زعفران مارکت اقدام نمایید.

 

سوالات متداول کاشت تا برداشت زعفران

فرایند تولید زعفران چند مرحله ای است؟

این فرایند شامل سه مرحله کاشت، داشت و برداشت زعفران می باشد که در ادامه همین صفحه هر یک از این مراحل بررسی خواهد شد:

مرحله برداشت رو توضیح دهید؟

مرحله برداشت که شامل چیدن گل و جدا کردن کلاله از گل است، دشوارترین و در عین حال حساسترین مرحله می باشد. عمرگلها ۳ تا ۴ روز می باشد و اگر به موقع برداشت نشوند، پژمرده خواهند شد و از بین خواهند رفت. همچنین اگر گلها مدت زیادی در معرض هوای گرم، باد و نورخورشید قرارگیرد،کیفیت رنگ و عطر آن کمتر شده و از مرغوبیت زعفران کاسته می گردد. بهترین زمان چیدن گلهای زعفران، صبح زود قبل از باز شدن گلها وقتی به صورت غنچه هستند، می باشد.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)
دسته‌بندی بلاگ
اشتراک گذاری
کودک بودیم و در منطقه زعفران خیز شهر گناباد و روستای مند زندگی می کردیم، ساعتی بعد از اذان صبح، بابا همه خانواده رو بیدار می کرد تا دسته جمعی برای چیدن گلهای زعفران راهی زمین کشاورزی بشیم و یک خانواده 9 نفره مشغول این کار می شدیم. بقیه خانواده ها هم همین کار رو می کردند. الان همان کودک سالهای قبل دوس داره حاصل دسترنج کشاورزای منطقه اش رو به بهترین وجه به مردم معرفی کنه و با بهترین کیفیت به دست مردم برسونه :)
نوشته های مرتبط

4 پاسخ به “مراحل کاشت تا برداشت زعفران در 9 مرحله”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط در واتس اپ
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت